maanantai 8. huhtikuuta 2019

Kevätmessujen kuvasatoa

Kävin ensimmäistä kertaa Helsingin kevätmessuilla. Arpaonni oli vaihteeksi suosiollinen ja messuille päästiin Biolanin arvonnasta voittamieni lippujen kera. Messuilla vierähti mukavasti koko päivä ja kun messukassiksi valitsin vaellusreppuni, hartiatkin kesti paremmin, vaikka repun paino messujen aikana kasvoikin :) 

Tässä oma osuuteni messujen kuvasatoon, mitä useassa blogissa onkin jo vilahdellut. Loppuvaiheesta kuvaaminen unohtui, kun jumituin keskustelemaan mielenkiintoisille osastoille välillä pitkäksikin aikaa. Ja sehän se mielenkiintoisinta antia messuilla onkin :)


Versoilevan tekemä parvekepuutarha oli kaunis. Sinne olisi tehnyt mieli mennä istuskelemaan ja jalkoja lepuuttamaan.

Pihakivissä ja muureissa oli useita malleja, joista tykkäsin. Niitä pidin silmällä sekä omaa pihaa, että työn puolesta tulevia pihoja ajatellen.

Sädekaisla ihastutti. Se oli niin heleän vihreä tummaa taustaa vasten ja hauskan mallinen tupsuineen.


Ideapihoissa säleikköpuita piti käydä tutkimassa vähän tarkemmin. Säleikköpuun kasvattaminen esimerkiksi omenapuusta kiinnostaa kovasti. Näissä tukirakennekin oli kauniin muotoinen.Viherseinät ovat varmasti yksi nouseva trendi julkisissa tiloissa. Niihin on alkanut törmätä yhä useammin ja messuillakin niitä näkyi, tottakai.  Ja mikäs siinä, onhan se hieno sisustuselementti. En nyt muista missä, mutta jollain huoltoasemalla oli vessassa viherseinä. Kyllähän sitä mielellään katseli käsiä pestessä :)

Hyönteishotelleja voi rakentaa kierrätysmateriaalistakin ja ilman vasaraa ja nauloja.

Kuppi kahvia!

Toivepuuhun oli kirjoiteltu toiveita, enemmän ja vähemmän realistisia ;)

Messuilta jäi hyvä mieli ja todennäköisesti jatkossakin tulee käytyä. Se mitä toivoisin, on että messuosastojen hintoja laskettaisiin niin, että mukaan saataisiin myös enemmän taimistoja ja pienyrittäjiä. Ainakin oma mielenkiinto lopahtaa siinä vaiheessa, jos paikalla on vain massatuotannon edustajia tai sipulibingoa. Toinen mikä olisi hienoa, että bloggaajille olisi joku tapaamispaikka, kun eihän kaikki bloggaa niin, että naaman tunnistaa väkijoukossa. Olisi niin hienoa tavata teitä muita puutarhabloggaajia ja messut olisi siihen oivallinen mahdollisuus. Käsityömessuilla näitä tapaamispaikkoja on ollut, joten miksi ei puutarhapuolellakin?

Messutuliaisia tulee varmasti näkymään täällä blogin puolella jatkossa, tässä vaiheessa sanottakoon, että tuliaisten joukossa näkyi selkeästi uusin hullaantumiseni perennojen siemenlisäykseen :D

Mukavaa uutta viikkoa!
Alkaa näyttää siltä, että täälläkkin saa kohta ruveta siistimään istutusalueita.
Kunhan tuo tälle päivälle luvattu lumimyräkkä ensin tulee ja menee.
10 kommenttia:

 1. Saaa mieltä siitä, että messuilla saisi olla enemmän pienyrittäjiä ja -taimistoja. Ei niitä metrilakuja siellä jaksa katsella. Ja hyvä idea tuo bloggaajapiste, joku yritys voisi ottaa siitä vinkin ja perustaa sellaisen osastonsa yhteyteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, yrittäjänä tiedän, että se on melko suuri ponnistus sekä rahallisesti, että ajallisesti lähteä messuille. Toki taimistoilla on tähän aikaan vuodesta suurin osa kasveista vasta aloittelemassa kasvuaan ja sekin varmasti yksi syy, miksi taimistoja on vähemmän esillä kevään messuilla. Tuon bloggaaja osaston voisi messukeskus itse järjestää, tuskin kukaan yrittäjä haluaa siitä paikkamaksua maksaa. Ellei sitten jopku isompi firma ottaisi sitä ja stailaisi omilla tuotteillaan.

   Poista
 2. Bloginurkkaus olisi kiva idea:) Lahden messuilla on selkeästi enemmän taimikasvattajia, johtuuko sitten näin aikaisesta ajankohdasta, kaikilla kun ei ole paikkoja, mihin pikku taimet saisi siksi aikaa, kunnes ne saa maahan. Samoja osastoja ollaan katseltu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja varmaan sekin rajoittaa taimistojen mukana oloa, että suurin osa kasveista vasta aloittelee kasvuaan ja harva ostaa ruukkua, missä on vasta pieni alku näkyvissä.

   Poista
 3. Mukavasti meilläkin aika vierähti messuilla. Taimistojen puuttuminen ol harmittava, vaan tiiossa jo aikasemmilta vuosilta. Paljon ol muita oheistuotteita, porealtaita mm. mahoton miärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niinkun tuossa ylempänä jo totesinkin asiaa pohdittuani, että ovathan ne taimistojen kasvit vielä tähän aikaan vasta aluillaan. Kesän tapahtumissa niitä näkyy sitten enemmän. Esim. Mustilan taimipäivillä. Tokihan messut vetävät suuremman kävijämäärän kerralla, kun tarjolla on monenmoista muutakin kuin vain puutarhajuttuja. Ihan ymmärretävää sinänsä messujen järjestäjiltä, onhan se suuri ponnistus. Toivon vaan, että messut ei muutu sellaiseksi massayritysten messuiksi kokonaan.

   Poista
 4. Kiitos sinullekin messuraportista! Bloggajaparkki olisikin muuten loistokeksintö mihin tahansa tapahtumaan. Kiva nähdä messutuliaisesi. Kiinnostukseni ihan heräsi, kun siemenistä ja perennoista puhuttiin samassa lauseessa :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti bloggaajaparkki idea leviää ja kantautuu järjestäjien korviin :) Joo, perennakylvöjä tulee varmasti näkymään blogissa jatkossa! :)

   Poista