perjantai 5. huhtikuuta 2019

Puutarhamessut Kauhajoella

Eilen järjestettiin ensimmäistä kertaa puutarhamessut Kauhajoella, Suupohjan ammatti-instituutin ideoimana. Olin messuilla mukana meidän yrityksen edustajana isännän kanssa ja sen vuoksi kuvasato jäi hieman suppeaksi, sillä kävijämäärä todella yllätti positiivisesti ja meidänkin osastolla riitti käviöitä ja keskustelua viherrakentamisesta. Tuo isännän lego kuorma-auto karkkilasteineen keräsi huomiota ja olisi se muutamaan kertaan jo ostettukin x)

Meidän osasto

Blogin hiljaisuus viime ja tämän viikon osalta on johtunut pitkälti messuosaston järjestelyistä. Tein nimittäin kaiken itse puurakenteista mainoksiin ja käyntikortteihin, pöytää ja salaojaputkikaarta lukuunottamatta, jotka isäntä kasasi, kun mulla ei enää aika riittänyt. Maalisuti suhisi vielä yhdeltätoista yöllä, kun viimeisiä rakenteita kuullotteella sudin. 
Kukkalaatikon tein sitä mukaa, että päätyy jatkokäyttöön terassille tai kuistille.

Messujen vetonaula, Eva Wuite osoittautui varsin suorapuheiseksi ja lämminhenkiseksi ihmiseksi. Hän piti päivän aikana luentoja kestävien ja toimivien tilojen luomisesta pihaan ja se oli kyllä todella täyttä asiaa. Luennolla korostui pihan hoidon merkitys; siinä missä kotia siivotaan sisällä, niin miksi ei sitten myös pihalla? Helppohoitoisen pihan haluaville tuli varmasti selväksi, että peltomultaa ei laiteta kukkapenkkiin, ellei halua 10 vuoden työleiriä rikkaruohojen kanssa. Tähän peltomultaan törmään nimittäin todella usein töiden puitteissa. Se kun on halpaa, niin tottahan sitä nyt halutaan laitetaan kaikille kasveille joka paikkaa välittämättä niiden maaperävaatimuksista tai rikkaruoholeiristä. Jostain syystä erityisesti miehet on peltomullan perään ;) Tykkäsin Evan tyylistä puhua asiat suoraan, mutta silti lämminhenkisellä huumorilla höystettynä. Kävinkin messujen lopulla vaihtamassa Evan kanssa muutaman sanan ja oli todella hienoa, että kuuluisa TV-tähti suhtautuu niin kannustavasti meihin uutta uraa uurtaviin viheralan yrittäjiin. Jos ootte nyt perjantaina Helsingin messuilla, niin käykää ihmeessä tervehtimässä Evaa :)

Puutarhuriopiskelijoiden taimimyymälä Unikosta löytyi keväisiä istutuksia ja myytävää. Jatkossa opiskeluun lisätään myös kukkasidontaa ja vihersisustusta ja se näkyi jo messuilla oppilaiden tekemissä töissä.
Harjunpään taimiston osastolla oli myös varsin keväiset tunnelmat kukkahattuineen, leppäkerttuineen ja kevätkukkineen.


Kristiinankaupunki oli edustettuna avoimien porttien osalta ja mukana oli myös Riina Kruus, josta viime kesänä kerroinkin blogijutussani täällä.Kaikenkaikkiaan jäi positiivinen mieli messuilta ja toivonmukaan jatkoa seuraa, sillä puutarhatapahtumia Etelä-Pohjanmaan alueella on aivan liian vähän. Huomenna onkin sitten seuraava messupäivä vähän suurempaan malliin, sillä suuntaan kohti Helsinkiä Biolanin arvonnasta voittamieni messulippujen kera! Olisi kiva tavata mahdollisimman monta puutarhabloggaajaa, joiden matka sinne huomenna suuntaa.

Mukavaa viikonloppua!
:)

14 kommenttia:

 1. Hienon messuosaston olet tehnyt! Kiva idea nuo penkit ja kukkaseinäke. Helsinkiin minäkin suunnistan huomenna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi kun ei tunnista ulkonäoltä, niin ei voinut tulla hihasta nyppäämään ja tervehtimään. Tiedä vaikka oltais nähtykin messuilla :)

   Poista
 2. Hienoa, mukavia ja toteutettavissa olevia juttuja oli osastollasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, sitä mukaa tein, että siitä saa jatkokäyttöön kalusteet ja tottakai ideoita jaettavaksi :)

   Poista
 3. Toimivan näköösen messuosaston teittä. Yksinkertaasen näyttävä, johona o monta käyttökelepoosta ireaa. Tua kukkapöytä o tosi hyvä.
  Kas kummaa, meilläki isäntä jaksaa huamautella peltomullan ilimaasuuresta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se olikin pyrkimys, että osasto olisi ideoiltaan käyttökelponen ja sopii sekä maanrakennus- että viherrakennusalan tyyliin. Onhan se ihan meidän näköinen.
   Juu, sitä peltomultaa joskus alkuaikoina mun kasvilavoillekkin isäntä kippas. Ja oma isäni vasta mahdoton onkin sen suhteen :D

   Poista
 4. Kiva messuosasto ja hieno kukkalaatikko! On varmasti ollut paljon hommaa tehdä kaikki itse. Mukavia hetkiä Helsingin messuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olihan se aikamoinen homma, mutta myös mielenkiintoista :)

   Poista
 5. Hieno kukkalaatikko! Ja kiva, että puutarhamessuja on muuallakin kuin eteläisimmässä Suomessa. Vielä kun joku järjestäisi messut Keski-Suomeen, niin olisi inhimillinen ajomatka joka puolelta Suomea käydä messuilla. Antoisaa messureissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olin kyllä iloinen, että tännepäin järjestettiin tuollainen tapahtuma. Puutarhan hoito ja pihojen laitto on yleistynyt viime vuosina hurjasti ja sitä myöten toivottavasti messut ja tapahtumatkin leviävät muuallekkin kun etelään.

   Poista
 6. No enpä tiennyt että Kauhajoellakin oli messut. Tänä vuonna en pääse varmaan minnekään puutarhamessuille, täytyy yrittää kesällä kipaista jonnekin avoimiin tai arboretumiin...
  Kivoja ideoita teidänkin messuilla. Ja kiinnostavaa tavaraa tuolla Riina Kruusilla, jospa joskus pääsisin sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kuinka laajasti olivat mainokset messuista levinneet. Kauhajoen alueella tietysti pääpaino mainostamisessa ja somen kautta varmaan levinnyt jonkin verran. Sen verran paljon oli väkeä, että ihmettelisin, jos eivät ottaisi uusiksi ensi keväänä. Riina on yleensä ollut Kristiinankaupungin avoimissa tuotteineen, en huomannut kysyä onko tänä vuonna, mutta kannattaa käydä, jos siellä päin liikkuu :)

   Poista