tiistai 21. tammikuuta 2020

Keijunmekon siemenet - pika-arvonta

Keijunmekko on talvehtimassa ja sen siemenpankki on pullollaan siemeniä. Itse kerätyt keijunmekon siemenet ovat aina itäneet hyvin ja nyt ajattelin pistää pikaisen siemenarvonnan pystyyn teidän lukijoiden iloksi! 


Eli, kolme keijunmekon siemen pussukkaa olisi täältä lähdössä uusiin koteihin ja osallistua voit kommentoimalla tähän postaukseen. Arvontaan voi osallistua perjantaihin 24.1.20 saakka. Huom. postitus vain Suomeen. Ilmoitan voittajat tänne blogiin viikonlopun aikana. :)


Arvonnan sponsoroi tämä viime kesän keijukaunotar!

Keijunmekon siemenet on hyvä kylvää tammi-helmikuun aikana. Ne eivät tarvitse kylmäkäsittelyä, mutta ne itävät valossa. Joten älä peitä siemeniä mullalla, kun kylvät ne. Peitä sen sijaan kylvöastia tuorekelmulla, johon on pistelty reikiä. Pidä kylvös tasaisen kosteana. Kun taimet ovat riittävän kookkaita koulittavaksi, kouli niitä 3-4 samaan ruukkuun. Näin keijunmekosta kasvaa tuuhea ja kesän myötä sen rönsyt peittävät liki koko amppelin.

Arvonta alkaa Än-Yy-Tee-NYT!
Arpaonnea!
:)

19 kommenttia:

 1. Oi tämä arvonta tuli niin sopivasti, nimittäin eilen kylvin vähäiset omat keijunmekkoni multiin, ja kuinkas kävikään. Kylvöastia lipesi käsistäni suoraan ämpäriin missä oli kylvömultaa. Kahmin siitä sitten päällimmäisiä takaisin astiaan, ja odotan nyt ihmettä tapahtuvaksi.
  Se on niin totta, että itse kerätyt siemenet itävät paremmin, joten toivon olevani yksi niistä kolmesta onnekkaasta jotka sen siemenpussin voittaa. Varastossa kun ei ole enää yhtään..
  Kiitos ihanasta arvonnasta! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, mulle kävi samalla lailla viime keväänä. Olin vielä laittanut isoon kylvöastiaan toiseen päähän kangasajuruohoa ja toiseen jotain neilikkaa. Menivät ihan sekaisin. No muutaman taimen sain sitten onneksi kumpaakin, vaikka sekaisin kasvoivatkin. :)

   Poista
 2. Osallistun, minulla ei tällä hetkellä ole siemeniä keijunmekosta

  VastaaPoista
 3. Osallistun,olisi mukava saada keijunmekkoa kasvamaan 😊

  VastaaPoista
 4. Voi kun nyt onnistaisi arvonnassa! Otin keijunmekon talvehtimaan jotta siemenet ehtisi valmistua, mutta näyttää kuolleelta koko mekko :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko kurkannu kuihtuneiden kukkien sisälle? Sieltä voi löytyä yllätys. Mun mekko on myös ihan kuolleen näköinen nyt, mutta kun päivät vähän pitenee, lähtee kasvattamaan uutta versoa.

   Poista
 5. Voe mahoton, tätä tekisi mieli kokeilla kasvattaa, vielä en ole saanut hommattua. Olisin ihan superiloinen jos sattuisi tuuri kohdalle! :)

  VastaaPoista
 6. Uijui! Mukana arvonnassa! Keijunmekko on ihana. Kovin usein en ole sen kylvössä onnistunut..

  VastaaPoista
 7. Mukana ollaan, Keijunmekko on niin ihana. <3

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Kylyvin viimme keväänä ensimmääset keijunmekot ikinä. Itivät hyvi ja kasvoovat nua kymmensenttisiksi, ennenku rupes kato käymähän. Sain pihalle asti yhyren ainuan. Kasvoo peräti puali metriseksi, eikä tiätenkää kukan kukkaa. Ny o raatona vintis. Joten uutta yritystä kehiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän niihin iski? Mulla keijunmekot on ollu yleensä niitä jotka onnistuu aina. Tosin siemeniä on ollu aina niin paljon, että niitä ei oo kylvöissä säästelty. Jos siellä on kato käyny, nii se ei oo verottanu niin rajusti taimimäärää.

   Poista
 9. Oi sentään miten kauniit siemenpussit💚 Ehdottomasti mukana arvonnassa👍

  VastaaPoista
 10. Mukana ollaan! :-) Tuo Keijunmekko on tosi kauniin näköinen. Sain juuri ison siemensatsin kasvihuoneeseen kylvettäviä ihanuuksia, joten tällainen kukka olisikin ihana ylläri. T:Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijunmekko on kyllä ihana! Vakiokasvi mun kesäkukkavalikoimissa.

   Poista
 11. Mukana ollaan keijunmekko on yksi suosikeistani ja tarttisin kyllä just noita siemeniä että pääsisin kylvöpuuhiin.

  VastaaPoista
 12. Viime kesänä kasvattelin, vähän huonolla menestyksellä ja siemeniä en saanut omistani lainkaan. Mutta aina täytyy yrittää uudestaan, joten olen mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 13. Ompas siulla kauniit siemenpussit. Mie en nyt osallistu arvontaan, omat siemenet on tänäkesänä. En vielä oo kylyväny, kohtahan ne pittää laittoo itämään!

  VastaaPoista
 14. Ihanan näköinen! :) Mukana!
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 15. Kiitos ihanasta voitosta! Tuli perille. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista