torstai 23. toukokuuta 2019

Lakeus kukkii tapahtuma Jokilaakson puutarhassa

Viime viikonloppuna kävimme perheen kanssa Lapualla Jokilaakson matkailupuutarhassa, jossa järjestettiin Lakeus kukkii-puutarhatapahtuma. Jokilaaksossa riitti katseltavaa myös lapsille ja sillä välin kun minä tutkin puutarhapuolta, isäntä kierteli tyttären kanssa kotieläimiä katsomassa. Oli myös mukava tavata Navettapiian puuhamaa-blogin Paula ja saada kasvot yhdelle puutarhablogille. :)


Nimensä mukaan Jokilaakson matkailupuutarha on joen rannalla, ihan keskustan tuntumassa. Ensimmäisenä silmiin osui tietenkin surukuusiryhmät. Mä niin rakastan näitä kummallisesti kasvavia, oksiaan roikottavia kuusia. Jotkut pitää näitä vähän turhan masentuneen näköisinä, mutta mut ne saa hymyilemään :D


Alueella on suuri potager, joka oli vielä osittain tyhjillään ja joitakin istutuksia tehtiin tapahtuman aikana. Tämä näyttää varmasti hienolta, kun on täynnä kasveja.


Toisella laidalla oli paahteisen paikan kasveja hiekkapedissä. Tästä tulee vähän sellainen aavikkofiilis. Itse tykkään enemmän vihreämmästä puutarhasta hiekan sijaan, mutta kasvivalikoimaa oli kiva tutkia. Reunoilla oli pionipenkkejä, joissa kasvu oli jo vauhdissa ja nuppuja paljon. Olisi kiva käydä pionien kukinta-aikaan uudelleen katsomassa. 
Pallaksenpioni Paeonia mollis
Tämä istutusalue havuineen oli kaunis. Keltakiurunkannukset olivat täydessä kukassa ja näin keväällä se väri kyllä on piristävä, vaikka muuten tulee suosittua muita värejä omissa kukkapenkeissä.

Taimiostoksiakin tein, mutta nyt ei mitään erikoisempaa löytynyt. Kolme kellokärhöä lähti mukaan Taimibongarien osastolta. Taisin olla vähän myöhään liikkeellä, kun valikoima oli huvennut jo niin pieneksi. 

Alueelle tultaessa jaettiin kaikille kesäkukkasiemenseos. Taidan kylvää nämä tuonne niittykasvien sekaan ja katsoa mitä sieltä nousee. :) Oli mukava paikka ja toivottavasti tapahtuma saa jatkoa. Jokilaakson matkailupuutarhassa kannattaa piipahtaa, jos matkareitti kulkee Lapuan läheltä :)


Mukavaa loppuviikkoa!
:)

14 kommenttia:

 1. Hieno paikka. Näistä ei muuten ulkopaikkakuntalainen ehkä tietäisikään, ellei blogeissa näistä kerrottaisi. Varsinkin lomien kynnyksellä vinkit on tervetulleita.
  Mukava tavata muita bloggareita ja saada kasvot kivalle blogille. Vaikka ostoksia ei niin paljon tekisikään, mieli piristyy ja aina jokin idea jää takataskuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä blogit on hyvä paikka matkailukohteiden jakamiseen :) On nämä aina piristäviä reissuja ja toivottavasti tulevaisuudessa tapaa enemmänkin bloggareita. Vieras ihminen tuntuu heti jollain tavalla tutulta, kun puheessa vilahtelee tuttuja asioita blogista :)

   Poista
 2. Hienolta näyttää! :) Olin aikanaan Lapualla työhommissa ja silloin tuli käytyä aika usein myös Jokilaaksossa. Siitä on jo vuosia, ja ainakin potagerin alue näyttää muuttuneen paljon. En ainakaan muista, että se olisi ollut noin järjestelmällisen muotoinen silloin. Muisti voi toki pettääkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno paikka! Kyllähän ne paikat varmasti jonkin verran on muuttunut vuosien varrella ja se pitääkin paikan mielenkiintoisena :)

   Poista
 3. Oli mukakava nähärä :) Jokilaaksos on nähtävää pitkin kesää ja siälä voi piipahtaa mihinkä vuarokauren aikahan tahansa. Jos reitti kulukoo Lapuan kautta, kannattaa tauko viättää täs hianos puutarhakohtehes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Oli hauska miten tutulta tunnuit, vaikka kasvot oli vieraat, kun puheessa vilahteli paljon blogista tuttuja juttuja, kinttupolokua ja muuta. :) Kyllä tuolla on piipahdettava useammin.

   Poista
 4. Marttojen reissulla olin tuolla Lapualla muutama vuos sitten ja käytiin tuossa Jokilaaksossa. Kiva tuommonen tapahtuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapua on kyllä puutarhurin näkövinkkelistä katsottuna kaunis matkailukohde. Toivottavasti tapahtuma saa jatkoa.

   Poista
 5. Minä tykkään noista rumankauniista kuusista! Ns surukuuset ovat myös mieleisiäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on jotain erityistä kauneutta riippuvine oksineen. :)

   Poista
 6. Mielenkiintoinen paikka! Kiva olis joskus poiketa tuollakin.

  VastaaPoista