tiistai 19. maaliskuuta 2019

Hiirenkorvien kruunupäät

Keväällä, puiden leikkauksen aikaan, kaivelen kukkamaljakot naftaliinista ja laitan oksia maljakkoon. En juurikaan harrasta leikkokukkia (voiko puutarhuri sanoa niin?!?), mutta hiirenkorville puhkeava risukimppu on joka keväinen perinne. Sen heleänvihreät hiirenkorvat levittävät keväisen puutarhan tuntua lumisateesta huolimatta ja saavat hymyn leviämään korviin.


Perinteistä poiketen olen alkanut laittaa maljakkoon muutakin kun koivun oksia. Tänä vuonna siinä on sekoitus tammea, omenapuuta ja syreeniä. Syreeni heräsi heti maljakkoon päästyään tammen ja omenapuun vielä miettiessä, että kannattaako tässä nyt niin hötkyillä, luntakin sataa... 


Mutta syreeni kruunaa koko kokonaisuuden. Osa silmuista näyttää ihan kruunupäiltä puhjetessaan. Entistä useammin löydän itseni tarkastelemassa keväällä puhkeavaa luontoa lähemmin. Sieltä löytää niin paljon pieniä, kauniita yksityiskohtia, jotka kauempaa katsottuna jäävät huomaamatta. Kuten nämä kruunupäät. :)


Keväisten silmujen tuijottelun ohella bongaillaan tyttären kanssa myös muita kevään merkkejä. Piirrustusvimman vallatessa tuli tehtyä oikein bongauslappusetkin kevättä varten. Tyttären lappuun tuli vähän eri juttuja, mm. kuralätäkössä hyppiminen ja jäätelön syönti ulkona (Mikä on tehty jo!!). Omaan lappuuni laitoin tietysti kaikki lempparikevään merkit.

Vielä ei ole muuta kun linnunlaulu bongattu, täältä kun ei ole vielä edes lumet sulaneet. Meiltä kun ajelee pari kilometriä isolle tielle, lumitilanne on jo paljon vähäisempi. Asumme niin metsän reunassa, toisaalta täällä on suojaista ja pakkasta aina vähemmän, mutta lumi vain sulaa hitaammin. 

Niitä piippoja odotellen, mitä muiden kuvista on jo saanut ihastella! 
Mukavaa viikkoa!
:)

10 kommenttia:

 1. Kivat ja kauniit kuvat! Mullaki oli tänä keväänä syreenin oksia maljakossa. Hyvää kevään jatkoa sinulle!t. puutarhurintytär

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Taidan minäkin jatkossa laittaa syreeniä maljakkoon, ovat niin kivan näköisiä :)

   Poista
 2. Onpas kiva idea tuo kevään merkkien bongauslappu. Taidan lainata ideaa :) Hauskan kruunupään löysit oksasta. Kerrassaan suloinen! Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaa vain ideaa! Mukavaa puuhaa lasten kanssa ja samalla tulee merkattua muistiin milloin mitäkin on nähnyt ja vuosien varrella niitä voi sitten vertailla :)

   Poista
 3. Kyllä tuollaiset hennot hiirenkorvat kruunupäineen kelpaavat hyvin leikkokukiksi. Muistaisinkohan lähipäivinä itsekin hakea oksia maljakkoon? Pitää laittaa lappu jääkaapin oveen, ettei unohdu.
  Kivat bongauslaput innostavat varmasti lapsia tarkkailemaan luontoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puiden leikkuuaikaan tulee aina napsittua oksia maljakkoon. Viime vuonna keräsin lehmuksen oksia, kun olin kaupungilla töissä puita leikkamassa.
   Joo, kyllä bongauslaput innostaa! Ajattelin samantyylisen tehdä kesällä metsäretkelle :)

   Poista
 4. Voi sanua. Ei mullakaa oo kukkia turhan useen maliakos. Kesällä ei sitäkää vähää. Kuka niitä sisällä kesällä kattelis, ku moon pihalla. Oksia voiski hakia sisälle virkistykseksi. Hauska kevätbongaus, eritoten lasten kans toteutettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin maljakkoon päätyy oksien lisäksi luonnosta kerättyjä kukkia, niissä kun on aina muistot kesäretkiltä mukana :) Toisinaan vain tuntuu, että olen niin poikkeva tapaus puutarhureiden joukossa, kun en harrasta leikkokukkia, että tohtiiko sitä edes ääneen tällaisen nousevan trendin edessä sanoa :D Mutta onneksi puutarhurointi on niin monitahoinen ala, että siitä löytyy mielenkiintoista puuhaa jos jonkinlaista, vaikka kaikkiin juttuihin ei oma mielenkiinto riittäisikään :)

   Poista
 5. Ihan on kruunupäitä nuo sirreenin oksat. Meillä on isot lumikinokset, muutenkin lunta paljon. Ei vielä piäse lähellekkään ottamaan oksia. Tienvierestä koivun oksia otin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä hiirenkorvat olivat kyllä hauskan näköisiä :) Koivunoksat on kyllä kestosuosikki näissä hiirenkorva-asioissa. :)

   Poista