tiistai 20. elokuuta 2019

Lepaa 2019

Lauantaiaamuna suuntasimme ystävän kanssa auton nokan kohti etelää, Lepaalle viherrakennus- ja puutarha-alan messuille. Tykkään käydä siellä messuilla, koska messujen lisäksi ympäristö kauniine rakennuksineen ja puutarhoineen on todella inspiroiva. Messujen ihmisvilinästä on mukava poiketa välillä puutarhaan tai joenrantaan istuskelemaan.

Kivikkoistutukset tuulimyllyn lähistöllä
Pitkät rivit omenapuita
Sinisarjat kukassa runsain joukoin
Joenrannan istutuksia

Kesäkukkaistutuksissa oli tänä vuonna melko hempeitä sävyjä muutamia tummia lukuun ottamatta. Joukossa oli myös kesäkukkien perhosmagneetteja ja aurinkoinen sää olikin saanut perhosia liikenteeseen. Heleänvihreä kesäsypressi antaa hienon taustan kesäkukille. Kasvatin sitä itsekkin viime vuonna ja tykkäsin kovasti, harmi vain kun se ei ole monivuotinen. Muuten sitä löytyisi meiltä useammasta kukkapenkistä, mutta siinä on oma vaivansa kasvattaa se aina uudelleen ja uudelleen. Suosin sen vuoksi mieluummin perennoja.
Messualueen kukissa oli elokuisia värejä nähtävissä. Jotenkin miellän elo-syyskuun keltaisen ja oranssin sävyihin ruskean ohella. Kärhöjen kukat oli aseteltu lautasille, siitä oli helppo valita suosikkinsa. Tai helppo ja helppo... Valinnan vaikeushan tässä tuli, vaikka kellokukkaiset ovat suosikkieni kärkipäässä. :) Viinirypäleistä oli samanlaiset lautaselliset ja niitä olisi päässyt myöhemmin maistelemaankin, se vain unohtui messujen vilinässä ja puutarhaa tutkiessa x)

Harvialan osastolla elokuun värejä.
Entten tentten... niinkuin lapsi karkkikaupan hyllyllä :D

Alueelle tultaessa ensimmäisenä silmiin osui tämä vanhoista tiilisalaojista tehty hyönteishotelli. Tai sellaiseksi sen ainakin tulkitsin. Meillä on läjä tuota tiilisalaojaa ja olin sitä jo mielessäni hyönteishotelliksi vääntänyt. Tästä sai nyt inspiraatiota viedä ajatus loppuun. Tosin mulla on vain yhtä kokoa salaojaa, mutta eiköhän sillä ihan nätin lopputuloksen saa.

Olis tehny mieli mennä loikoilemaan :D

Oli taas antoisa päivä, vaikka illalla kotiin päästessä olikin ihan rättiväsynyt. Mukaan tarttui monia ideoita sekä töihin, että omaan puutarhaan. :)

Hyvää elokuista viikkoa!
:)


12 kommenttia:

 1. Varmasti ihanan inspiroiva paikka ja tapahtuma! Tuolla en ole vielä koskaan käynytkään, toivottavasti pääsen joskus.
  Kauniita kasviyhdistelmiä ja loppukesän värejä. Ja tuo hyönteishotelli on tosi kiva idea:)

  VastaaPoista
 2. Minä tallustin messukenttää ympäri perjantaina, eli samoilla hoodeilla oltiin. Oli kyllä hyvät messut, josta riittää evästä taas omissa töissä. Tykkäsin kovasti Huiskulan ja Scheteligin kesäkukkien livekatalogista kesäkukkia taas miettiessä ensi kesäksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, livekatalogi kukkien valintaan on kyllä oivallinen idea! Oli näyttävän näköiset osastot! :)

   Poista
 3. Olipa hienot kattaukset! Lepaasta kuullut paljon, mutta ei ole tullut vierailtua koskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä näkemisen arvoinen paikka, suosittelen matkakohteeksi :)

   Poista
 4. Kiva kuvakierros! Lepaalla olisi kiva päästä käymään, varsinkin tuon kärhökattauksen äärellä. Ei ihan kymmenen minuuttia taitaisi riittää siellä ja tuskin tyhjin käsin kotiinkaan lähtisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä aikaa saa varata koko päivän, varsinkin jos ihan ekaa kertaa on sinne menossa. Pelkästään jo puutarhan tutkimiseen menee aikaa tuntitolkulla. :)

   Poista
 5. Mukavilta kuulostaa Lepaan messut! Sinne miel tekis miullakin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen vierailukohteeksi. Idearikas ympäristö myös kotipuutahaa ajatellen :)

   Poista