torstai 11. toukokuuta 2017

Lumen ja pakkasen välissä aurinkoa

Kevätsiivous on meneillään puutarhassa. Aina siinä lumisateen ja pakkasen välissä, kun aurinko paistaa... Koskahan viimeksi on joutunut odottamaan näin kauan, että kevät oikein kunnolla alkaa ja lumentulo ja yöpakkaset loppuu!

Mutta onneksi on ollut niitä aurinkoisiakin hetkiä.
Vadelmat ja pensasmustikat on pelastettu heinien keskeltä. Viime vuonna tämä alue jäi vaille hoitoa... ja sen kyllä huomasi.

Ennen

Jälkeen

Muovit ovat jo talon edellisen asukkaan laittamia, ne täytyy vielä poistaa ja laittaa uutta katetta.
Yksi pensasmustikoista on erityisen kaunis, miniatyyripuu :)

Mutta mitä tekee tuo kaivinkone kuvassa ;)
Taitaapa tulla uutta vadelmapenkkiä. Vadelmarivistössä kun kasvoi jo koivu ja pajukin, kaikista vaikeasti kitkettävistä heinistä nyt puhumattakaan. Ajattelin siirtää vadelmarivistön rivin verran oikealle.
Ovat niin ahtaasti toisella puolella kasvavien marjapensaiden kanssa, että ei ruohonleikkurilla mahdu kiertämään. Kun kerrankin kone oli kotona ja isäntä oli jättäny avaimet näkyville niin lapsuttelin sen takapihalle ja iskin kauhan maahan :D
Mitä siitä sitten tuli, kerron myöhemmin...

Päivän päätteeksi näytti taas tältä:
Huoh, kevät tule jo!!!
4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että joskus saa rohkeaa vertaistukea näiden heinittyneiden paikkojen suhteen. Välillä kun tuntuu, että vain omassa pihassa on näitä heitteillä olevia paikkoja.Jäällä kuulolla kaivinkoneseikkailun suhteen 😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä niitä hoitamattomia alueita on muillakin :) Mä jaan puutarhan muutostyöt paloihin ja otan aina tärkeysjärjestyksessä yhden jutun kerrallaan tehtäväksi. Tänä kesänä se on tuo vadelmapenkin kunnostus helppohoitoisemmaksi. Sen jälkeen katsotaan sitten mihin voimavarat riittää. Nämä on kuitenkin aikaavieviä projekteja. Mutta askel kerrallaan kohti helppohoitoisempaa puutarhaa. Se on tavoitteena :)

   Poista
 2. Kaunis lopputulos tuolla siistityllä alueella! Mielenkiinnolla odotan kaivinkonetarinan jatkoa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä nuota nyt taas kehtaa katsella, kun heinäviidakko on poissa :) Nyt näyttäisi sään puolestakin hyvältä, että vadelmat vois kohtapuoliin siirtää :)

   Poista