tiistai 11. huhtikuuta 2017

Kevään keltainen

Talven aikana ränsistyneet Callunat lähtivät kuistilta ja tilalle tuli kevään ensimmäiset Narsissit. Istutin ne tällä kertaa lasipurkkiin, juuripaakku sammaleeseen käärittynä. 


Linnunpesä löytyi talvella väärinpäin orsilla roikkuvan potkukelkan istuimen alta ja hyvin kasassa pysyvä pesä pääsi heti jatkokäyttöön koristeena. Enpäs nyt osaa sanoa mikä lintuperhe tässä on viime kesänä majaillut. Pitää ilmeisesti viedä potkukelkka takaisin samaan paikkaan, jos pesäpaikaksi kelpaisi tänäkin vuonna.


Alkuvuoden aikana koulussa on harjoiteltu pihasuunnitelmien tekoa. Jalat on jo lähtökuopissa ja perhosia mahassa, kun kohta pääsee soveltamaan opittua käytännössä.


 Omaakin pihaa pitäisi ehtiä vielä paperille piirtää. Suunnitelma selkeyttää puutarhan tekoa huomattavasti ja tulee tehtyä vähemmän heräteostoja, kun valmiiksi mietityn taimilistan kanssa lähtee ostoksille. Ja säästyyhän siinä aikaa ja vaivaa, kun istutuksia ei tee mutu tuntumalla. Niinkuin minä oon aiemmin tehny. Ja nyt tehdään uusiksi. Kun ei ne kaikki perennat viihtynytkään siinä missä halusin.. ja osa viihtyi vähän liiankin hyvin. Canadanvuokko söi melkein koko verikurjenpolvi-istutuksen, kun levisi niin voimakkaasti. Rauniokilkka kiipeili karpaattien kellojen niskaan.
Kannattaa siis oikeasti suunnitella mitä istuttaa minnekkin, säästyy aikaa, vaivaa ja hermoja. ;)


Hyvää pääsiäisviikkoa ja keväistä mieltä, 
vaikka pihalla sataakin lunta!

4 kommenttia:

 1. Onpa sulla siistit a) pikkunarskut ja b) suunnitelmakuvat! Olisi kiva nähdä myös tuon istutuksen lajit, jos vaikka tulisi uusia ideoita itsellekin :)

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kukkapenkki-istutuksia on suunnitteilla tulevaksi kesäksi, joten kukkapenkki-ideakuvia tulee sitä mukaa kun niitä ehdin toteuttaa. Tuossa suunnitelmassa on ihan perinteistä yhdistelmää mm. jaloangervoista, kuunliljoista ja nauhuksista maanpeitekasveineen.

   Poista
 2. Kaunis narsissiasetelma! Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valitettavasti arvonta ehti jo päättyä, kun olin muutaman päivän netti pimennossa.

   Poista