sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Taimien koulintaa

Helmikuun alkupuolella kylvetyt Kelloköynnökset ja Mustasilmäsusannat ovat päässeet hyvään kasvuvauhtiin ja nyt viikonloppuna koulin isoimmat taimet omiin ruukkuihin, tai tässä tapauksessa maitopurkkeihin, kasvamaan.  Itämiseen asti nämä olivat takkahuoneen lattialla, lattialämmön lämmössä ja itämisen jälkeen siirsin ne isännän metallipajan yläkerran huoneeseen valoisan ikkunan ääreen.
Lattialämmitys nopeutti itämistä parilla päivällä. Vanhoista kylvökalentereista tarkistin, että Kelloköynnöksen itämiseen on aiempina vuosina mennyt n. 10 päivää. Nyt, ekaa kertaa lattialämmitystä hyödyntäen, itämisaika oli 8 päivää.
Kelloköynnös
Mustasilmäsusanna

Kelloköynnöksissä on mukavan isot sirkkalehdet. Ne on helppo siirtää lusikan avulla uuteen purkkiin. Purkkiin laitoin alle kukkamultaa ja päälle taimimultaa. Lannoitusta voi siirtää myöhemmäksi, kun alla on lannoitettu kukkamulta valmiina odottamassa.

Maitopurkit on käteviä taimikasvatusruukkuja, sopivan kokoisia ja niitä tyhjenee viikottain kahden maitokissan ja kahvinjuojan ansioista. Ja ulkonäölläkään ei nyt ruukkujen tarvii taimivaiheessa prameilla, kun eivät ole olkkarin ikkunalla kasvamassa.

Meilläpäin on nyt hiihtoloma-aika, joten hyvää hiihtolomaa kaikille, joilla sellainen nyt on ja muille hyvää alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Terhakan näköisiä taimia! Mukavia helmikuun viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, taimet lähti iloisesti kasvuun, tällä menolla tulee kohta tungosta taimipöydälle :)

      Poista