keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Kevätpäivän siemenpostia

Tällä viikolla kevään ensimmäinen tuulahdus tervehti heti ulko-oven avatessa. Aurinko paistoi, räystäiltä tippui vettä, linnut lauloi... Se vei mennessään viimeisetkin talviunenrippeet ja oli ihan pakko kirmata silkasta riemusta pieni lenkki ulkona, lumikinoksista huolimatta :D

Sopivasti samana päivänä postilaatikkoon tipahti kevääntuntuista postia. Tilaamani siemenet olivat saapuneet ja mikäpä sen parempi, kuin kevään tuoksu nenässä ryhtyä kylvöpuuhiin. 


Nämä siemenpussukat oli niin ihanan näköisiä, että oli ihan pakko ennen niiden auki repimistä ihastella niitä kahvikupposen ääressä ja ajatuksissa jo lentää kevättä kohti. Mä en muuten juo kahvia mustana. Se vain näytti kuvissa paremmalta mustana :D :D


Kelloköynnös on jo kylvetty aiemmin ja sieltä alkaa jo kasvua näkyä. Seuraava satsi on karhunlaukka, lumihiutale, tyräkki ja petuniat. Kesäneilikka jäi vielä uupumaan, toivottavasti jälkitoimitus tulee ajoissa.


Lumihiutale on yksi uusista kokeiluista tyräkin ja karhunlaukan ohella. Sen pikkuruiset, pilleröidyt siemenet on kuin kultahippuja tuolla pienessä kotelossaan. Onkohan tämä sitä puutarhurin kultaa?? :D


Myöhemmin kylvän sinisievikin 'Pennie Black' ja peikonkakkaran. Uusia kokeiluja nekin. Olen koittanut vetää hillittyä linjaa kylvösten suhteen ja tällä kertaa suunnitellut kesäkukkaistutukset etukäteen. Se hillitsee jonkin verran mopon käsistä lähtemistä, toivonmukaan säästää hermoja ja istutuksiin saa selkeyttä. Jos laittaisin kaikkea mikä silmää miellyttää, olisi lopputulos luultavasti aika sekava, tila loppuisi kesken hallin yläkerrasta ja kissa luultavasti söisi niistä puolet, jotka joutuisi sisällä kasvattamaan... ja loput tiputtelisi lattialle. Katsotaan nyt kuinka mopo pysyy käsissä. Voi olla, että jotakin extraa kuitenkin matkaan tarttuu, sehän on melko luonteenomaista viherpeukalolle :D


Mukavaa keskiviikkoa!

Ps. Tuon kuksan alla oleva alunen on keramiikassa tehty ja siinä on perennojen tieteellisiä nimiä. Siinäpä tuli opiskeltua niitä kahvitauolla, kun pannunalustaa pyöritteli :D Niitä on toinenkin, puiden nimistä.


15 kommenttia:

 1. Siemenpusseja rapistelee käsissään mielellään. Sisällön lisäksi ulkonäkökin on niin houkuttelevaa, että kummasti pussukoita ostoskärryihin putoilee.
  Hieno kuksanalunen. Kelpaisi minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näistä on kyllä tehty silmäähiveleviä ulkonäöltään. :)

   Poista
 2. Siemenpussien ilmaantuminen käsien ulottuville on varma kevään merkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Lähtölaskenta kevääseen on alkanut! :)

   Poista
 3. Karkkihyllyjen pussukat pystyn vaivatta ohittamaan, siemenhyllyistä tarttuu useimmiten joku pussukka matkaan. Mielenkiintoisia kokeiluja, toivotan onnea! Ihana alunen, uniikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä siemenhyllyt onkin terveellisempi vaihtoehto karkkihyllylle, tosin ajoittain tilaa vievempi, kun kylvöksiä alkaa olla siellä täällä. Minäkin pyrin tätä nykyä ohittamaan karkkihyllyn, erityisesti lakut ja salmiakit, mun heikon kohtani tehokkaammin.

   Poista
 4. Hauska kupin alunen! Hyvä idea! Noin ne kevätpuuhat vähitellen alkavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, kyllä tämä on yksi varmoista merkeistä kevään lähtölaskentaan :)

   Poista
 5. Ny o jo selevästi kevättä ilimas. Siämenpussiaki o tullu uusia hankittua, vaikka vanhojaki o. Hyvä irea alusen koristeluhun. Tuasta lautaloorastaki tykkään. Meilläki olis materiaalia vaikka mikkä määrät :) Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautaloota löytyi talon tavaroista, kun tänne muutettiin, mutta kyllähän tuollainen on näppärä tehdä itsekkin. Sulta se luonnistuu, kun on sun blogista ihaillu erilaisia puusta värkättyjä juttuja :)

   Poista
 6. Hieno alunen ja karhunlaukkaa on meidän mökkipihassa kahdessa kohtaa, lisääntyvätkin mukavasti. Me ollaan syöty sen lehtiä salaatissa. Siemenpusseja on mutta kylvöksiä ei vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, karhunlaukkasalaattia!! En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan. Kiitos vinkistä!

   Poista
 7. Jokainen siemenpussi vaatii hetken hiljaisuuden, tutustumisen, rapisuttelun ja tunnustelun. Miten voikaan pieni pussi sisältää niin paljon mietteitä ja haaveita, ainakin sen kupillisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, piti lisätä, että liityin lukijaksesi. Todella mielenkiintoinen blogi! Tervetuloa myös omaani vieraisille.

   Poista
  2. Niimpä! Pienten siementen ihmeitä, miten niistä mitättömän kokoisista palleroista kasvaa jotain niin kaunista! Se ajatus jaksaa ilahduttaa vuosi toisensa jälkeen :) Tervetuloa lukijaksi! Kiva kuulla, että blogin sisältö on mielenkiintoista :) Tulen varmasti vastavierailulle!

   Poista