tiistai 13. maaliskuuta 2018

Lips, lips lipstikkaa!

Yrttipostauksen yhteydessä tuli pyyntöjä laittaa Lipstikkakeiton ohje jakoon, 
joten tässä se nyt tulee :)

Lipstikka on viihtynyt meillä puutarhassa 2011 kesästä alkaen ja on ehdottomasti yksi käytetyin mauste meillä, mitä omasta maasta on saanut.

Keittoa teen kesäaikaan, tuoreesta lipstikasta.

Lipstikkakeitto:

4 sipulia
1rkl voita
1dl vehnäjauhoja
1 1/2l kasvislientä
1 1/2dl lipstikkaa hienonnettuna
5dl kermaa
100g homejuustoa
1/2tl suolaa
1 tl sokeria
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipulit. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää kasvislientä vähitellen samalla sekoittaen. Lisää lipstikka ja anna keiton hautua hiljalleen kiehuen n. 30min. Lisää kerma, murennettu juusto ja mausteet. Anna kiehua ja sekoittele samalla, kunnes juusto on sulanut. Viimeistele keitto sauvasekoittimella samettiseksi.



Ohje on ollut alunperin jossain Viherpihan lehdessä.
Ai että, tätä täytyy tehdä taas kesällä :)

 


10 kommenttia:

  1. Kiitos, ohje otettu talteen. Toivottavasti mökkipihan lipstikat ovat taas kesällä voimissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipstikasta tuntuu olevan aika sitkeä kasvi. Huonoista talvista huolimatta se on noussut maasta uskollisesti :)

      Poista
  2. Kiitos, ohje otettu talteen. Ja varmasti menee kokeiluun .

    VastaaPoista
  3. Ei oo lipstikkaa. Tarttis varmahan hommata.

    VastaaPoista
  4. Minun pitäisi käydä pihistämässä lipstikkaa vanhempieni luota, kun sinne sitä aikoinani olen kasvattanut. Tykkään mausta, mutten ole oikein osannut käyttää mihinkään. Täytyy tuota keittoa kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon käyttäny sitä perunoiden keitinveteen ja kasvisliemikuution sijaan keitoissa.

      Poista
  5. Olen ottanut keiton ohjeen talteen. Minulla on sinulle blogissani haaste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, käyn heti katsomassa blogissasi :)

      Poista