keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Marraskuun hehku

Aamulla sataa tihkutti, mutta pitäydyin silti suunnitelmassani lähteä retkelle, viettämään yhden naisen Tyky-päivää luonnossa. Ilma oli harmaa, auto oli harmaa, kolmos tie oli harmaa, kaupunki oli harmaa... Mutta luonto ei taida tuntea käsitystä 'harmaa marraskuu' Ainakin omiin silmiin suorastaa räiskyi kaikki oranssiin vivahtavat ruskeat sävyt ja sammaleen vihreys. Harmaa tarjoaa niille taustan, joka saa ne suorastaan hehkumaan. 


Päädyin retkeilemään Jyllinkoskelle, vanhan sähkölaitoksen alueelle. Maisema oli huikean kaunis ja sadekin oli lakannut. Kaiken lisäksi onnistuin kiikareillani osumaan Koskikaraan, joka tepasteli kaukana kiven päällä keskellä virtaavaa vettä. Enpä olisi paljain silmin huomannut. Eikä sitä huomannut kamerakaan. Siinä tovin verran toisiamme pällistelimme, kunnes Koskikara päätti, että nyt oot tuijotellu tarpeeksi ja lähti muihin puuhiin.


Luonnon värileikki


Luonto nukkuu talviunta ja minäkin käyn vähän hitaammalla. Ehkäpä nämä karun kauniit maisemat miellyttävät silmää juuri sen takia, että pääkoppakin kaipaa vähän hitaampaa elämää jaksaakseen taas kehitellä uusia ideoita ensi vuoteen.
Karua kauneutta

Rentouttavaa Marraskuun loppua!

10 kommenttia:

 1. Maisemat miellyttävät minunkin silmää.

  VastaaPoista
 2. Luonnon muovaamaa, kaunista taidetta kaatuneen puun rungolla. Hauskat pahkat.

  VastaaPoista
 3. Kaunista! Uskomattomaqn hienoja kuvia ja varmasti hienoja kokemuksia karun kauniissa marraskuisessa luonnossa.

  VastaaPoista
 4. Yhden naisen Tyky-päiväsi olikin tosi kiva ja varmasti palasit rentoutuneempana retkeltäsi. Marraskuussa on myös kauneutta.

  VastaaPoista
 5. Mukavan raikas Tyky-päivä. Hianot kuvat, färikkähäkki, loppujen lopuksi. Luantohan ei oo koskaa harmaa, vaikka sitä joskus nii luulooki.

  VastaaPoista
 6. Upeat vedet liikkeellä ja herkät yksityiskohdat! Yhden naisen tyky-päivä, miksen ole keksinyt tuota!

  VastaaPoista
 7. Löytyihän sieltä värejä enemmänkin. Kadehdittavan kaunis ympäristö viettää Tyky-päivää.

  VastaaPoista
 8. Kauniit kuvat ja kaunis paikka! Rentouttavaa marraskuun loppua myös sinulle:)

  VastaaPoista
 9. Teillä olikin vielä värikästä! Hyvin vietetty yhden naisen Tyky-päivä! Meillä näkyy... hmm... havupuun vihreää, puunrunkojen ja risujen ruskeaa/harmaata/valkokirjavaa sekä melko paksulti valkoista lunta. Kunpa vain eivät sulaisi nyt vesisateessa kokonaan pois, niin olisi vähän valoisampaa ja raikkaamman näköistä. Mukavia marraskuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista