torstai 6. huhtikuuta 2017

Ilmakasveja

Törmäsin täällä blogimaailmassa uuteen trendikasviin, nimittäin kasviin, joka ei tarvitse kasvualustaa. Menee ihan ilmassa. Ja kun Navettapiian blogista luin vielä, että kyseisiä kasvi kummallisuuksia myydään Minimanissa naapuripaikkakunnalla, niin auton nokka kääntyi hyvinkin pian sinne suuntaan. Siellä oli valikoima jo vähän pienentynyt, mutta kaksi kokeilukappaletta lähti mukaan.

Ilmakasvien (Tillandsia) hoito on varsin helppoa. Noin kerran viikossa niitä liotetaan vedessä 15-30 min. Näin ne saavat tarvittavan kosteuden kasvakseen ilman kasvualustaa. Niitä voi myös suihkutella, sillä kasvit keräävät tarvitsemaansa kosteutta ja ravinteita ilmakosteudesta. Liika kosteus tosin mädännyttää ne, että sen kanssa kannattaa olla tarkka.Ei kannata unohtaa niitä vesiastiaan... Itse meinaan unohdin toisella liotuskerralla... Isompi ei siitä pahastunut, mutta tämä ruohotupasmainen näytti hieman huonovointiselta ja lehtien alaosat olivat tummuneet. Muutaman päivän päästä näytti jo hieman paremmalta, mutta niinkuin alemmasta kuvasta näkee, tummuus ei ole kokonaan hävinnyt. Vähän epäilen, että olisiko lehdet kuolleet. Täytyy seurata tilannetta. Ei vain auta toista kertaa unohtaa sitä kylpyyn reiluksi tunniksi.

Ilmakasvit ovat käteviä sisustuskasveja, kun niitä voi laittaa melkeimpä mihin vaan ja ei ole multaruukkua rajoittamassa. En yhtään ihmettele, että nämä ovat nostaneet suosiotaan. Värienkin puolesta sopivat hyvin nykyaikaiseen sisustukseen, mutta menevät myös meidän vähän maalaistyylisemmän olkkarin sisustuksessa. Toinen niistä on tässä Tulilatvojen seurana.
Tillandsiat viihtyvät auringossa, mutta eivät pidä paahteesta. Jos kasvin laittaa suljettuun astiaan, täytyy kantta avata silloin tällöin, että ilma vaihtuu. Märkänä niitä ei saa laittaa suljettuun astiaan.


Hyvää huhtikuuta!
:)

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun olit jättänyt blogiini kommentin, niin löysin tänne. Sullahan on oikein mukava ja vireä blogi. Jään seuraamaan!

    Sini K.
    kasvihormoni.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta palautteesta ja tervetuloa jatkossakin tänne :)

      Poista